Näyttösuunnitelma

Näyttötyönä on villakangastakki asiakkaalle. Asiakas on eläkkeellä oleva äitini, jolla on laaja vaatekaappi. Hän haluaa tulevaan talvikauteen beigen pitkän villakangastakin tuomaan vaihtelua takkivalikoimaansa.



Idea takkiin lähti villakangastakista minkä tein itselleni. Asiakas ihastui takin malliin ja haluaa samanlaisen mutta omanvärisenä. Asiakkaan tyyli on klassinen ja hän käyttää vaaleampia sävyjä joten hänen takistaan tulee kalanruotokuvioinen beige takki.



Takista tulee polvipituinen ja täysvuoritettu. Selässä on leikkaussauma tuomassa muotoa ja etu- ja takakappaleen lisäksi takissa on sivukappaleet. Kauluksena on herrainkaulus ja taskut ovat listataskut. Edessä on kaksi riviä nappeja kiinnittämässä takin. Takista tehdään kapeampi kuin omani, sillä sen kanssa pitää pystyä helposti istumaan autoon; asiakas ei halua takissa olevan mitään "ylimääräistä" kangasta leveydessä eikä pituudessa. Samasta syystä hän ei halua hihoihin edes koristenappeja, ne olisivat vain tiellä ja vaarassa tarttua johonkin.



Takista ei tehdä protoa vaan asiakkaalle sovitettiin minun takkiani. Asiakas pitää takin muotokielestä, mutta pituudessa ja helman leveydessä on liikaa hänen makuunsa. Samoin olka on liian pitkä, mutta hiha olan lyhentämisen jälkeen onkin liian lyhyt. Kaava muokataan näiden toiveiden pohjalta asiakkaalle sopivaksi ja ensimmäisessä sovituksessa kasotaan hihojen ja taskujen paikkojen lisäksi otetaanko helman leveydestä vielä pois.



Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit